Beste Buikspiertrainers van 2022: Onze Top 3

De zomer komt er weer aan dus het is tijd voor een strakke buik en een fit lichaam. Zo zie je er straks summer proof uit en voel je je stukken beter doordat je een fitter lijf hebt.

Een van de beste manieren om je buikspieren te trainen is door gebruik te maken van een buikspier trainer. Met dit apparaat kweek je in no-time je buikspieren (en je wasbordje!).

Maar wat is de beste buikspiertrainer van dit moment? Wij zochten het voor je uit en hebben een top 3 samengesteld!

De beste buikspiertrainers voor 2022

Beste deal: Wonder Core II

Wonder Core II is d beste keuze uit onze test

De Wonder Core II is een 6-in-1 apparaat waar je onder andere je buikspieren mee traint. Daarnaast focust het appraat zich ook op je armen en borst.

Dankzij de dubbele resistentie worden al je spieren getraind en ten opzichte van andere buiktrainers gaat de Wonder Core II verder dan 180 graden. Dit zorgt voor een effectieve training van je gehele middel.

Verder kun je met het apparaat ook je borst, biceps, triceps en rug trainen. En dat is nog niet alles: met het roeien doe je aan kracht- en cardio training tegelijkertijd.

Al met al een geweldig appraat voor een volledige work-out.

Voordelen

  • Train je biceps, triceps, buik, rug, borst en rugspieren met één apparaat (6-in-1)
  • Doe kracht- en cardiotraining tegelijkertijd met het roeien
  • De Wonder Core II neemt weinig ruimte in en kan makkelijk opgeborgen worden
  • Het apparaat is handig in gebruik voor zowel beginners als gevorderden

Nadelen

  • Als je langer bent dan 1 meter 80 dan is het apparaat niet fijn om te gebruiken, houd hier dus rekening mee

Wonder Core II kopen

Wonder Core II is d beste keuze uit onze test

Beste keuze: Luxari Ab Booster

De Luxari Ab Booster is als beste keuze uit onze test gekomen

De Luxari Ab Booster is door ons beoordeeld als de beste keuze. Met dit apparaat haal je een top apparaat in huis voor het trainen van je buikspieren.

Je kunt met dit apparaat zowel Rectus buikspieroefeningen als Externe schuine buikspieroefeningen. Net wat jij het fijnste vind. Het apparaat is zo ontworpen dat het doen van de oefeningen voor iedereen makkelijk uit te voeren is.

Wat wij enorm kunnen waarderen is het feit dat je het apparaat makkelijk in elkaar kunt klappen en praktisch overal kunt opbergen of zonder gedoe meenemen. Ook is het kussen beter dan in eerste instantie verwacht, bekleed met katoen en een goede bescherming voor je knieën. Dat is niet heel onbelangrijk want tijdens de oefeningen die je met de Luxari Ab buikspiertrainer doet leun je altijd op je knieën.

Voordelen

  • Je kunt twee vormen van oefeningen doen (Rectus & Externe Schuine buikspieroefeningen), daarom is het apparaat voor vrijwel iedereen geschikt
  • Naast je buikspieren train je met dit apparaat ook je benen, armen en billen
  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Je kunt de Luxari Ab Booster makkelijk inklappen, opbergen en meenemen

Nadelen

  • De bijgeleverde handleiding is niet in het Nederlands. Dit kan voor sommigen moeilijk zijn om bepaalde dingen te begrijpen

Luxari Ab Booster kopen

De Luxari Ab Booster is als beste keuze uit onze test gekomen

Best gewaardeerd: Twist & Shape

Wat is een buiktrainer?

Je buikspieren zijn op verschillende manieren te trainen. Eén van de manieren waarop je dit kan doen is een buiktrainer. Voor veel mensen is het een beetje onduidelijk wat een buiktrainer precies is.

Buiktrainers zijn in twee vormen te vinden. Zo heb je de ab trainer en de ab wheel. De ab trainer is bedoeld om je rug en nek te ondersteunen tijdens een sit-up. De ab wheel is een ondersteuning tijdens een zogeheten roloefening.

Waarvoor gebruik je het?

Een buikspiertrainer is op twee verschillende manieren te gebruiken. Zo is de ab trainer bedoeld voor ondersteuning. Als je een sit-up gaat doen met een verkeerde houding, worden je rug en je nek hierdoor belast. Dit wil je voorkomen. Een ab trainer kan je helpen om dit te voorkomen. Deze biedt namelijk de nodige ondersteuning aan je rug en nek.

De ab wheel biedt ook ondersteuning tijdens de roloefeningen. Het doel van deze oefeningen is om je lichaam van voren naar achteren te rollen. Hierbij spannen je buikspieren zich aan. Echter kun je hiermee ook de rest van je bovenlichaam trainen.

De voordelen van een buiktrainer

Een buiktrainer heeft verschillende voordelen. Zo is het altijd handig om ondersteuning te hebben tijdens een oefening. Ondersteuning zorgt er namelijk voor dat je de oefening goed uitvoert. Zonder de juiste ondersteuning kun je namelijk blessures oplopen. Dit wil je altijd zo veel mogelijk voorkomen.

Plaats een reactie