Oefeningen om breder te worden

Veel mensen willen graag een breder lichaam krijgen. Dit kan zijn om esthetische redenen, maar ook om sterker te worden of om beter te presteren in bepaalde sporten. Er zijn verschillende oefeningen om breder te worden die je kunt doen om dit doel te bereiken. In dit artikel bespreken we een aantal van deze oefeningen en geven we tips over hoe je ze het beste kunt uitvoeren.

Compound oefeningen

Als je breder wilt worden, zijn compound oefeningen een must. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Hierdoor bouw je meer spiermassa op en word je dus breder. Enkele voorbeelden van compound oefeningen zijn:

  • Bankdrukken: Dit is een oefening voor je borstspieren, maar je traint ook je schouders en triceps.
  • Squats: Met squats train je vooral je benen, maar ook je core en je rugspieren.
  • Deadlifts: Dit is een oefening voor je rug, maar je traint ook je benen en je core.
  • Pull-ups: Met pull-ups train je je rug en je biceps.

Probeer deze oefeningen op te nemen in je trainingsschema en voer ze uit met een gewicht waarmee je 8-12 herhalingen kunt doen. Als je dit regelmatig doet, zul je merken dat je breder wordt.

Isolatie oefeningen

Naast compound oefeningen zijn er ook isolatie oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je één specifieke spiergroep traint. Hoewel compound oefeningen over het algemeen effectiever zijn om breder te worden, kunnen isolatie oefeningen ook nuttig zijn om bepaalde spiergroepen extra aandacht te geven. Enkele voorbeelden van isolatie oefeningen zijn:

  • Bicep curls: Met deze oefening train je je biceps.
  • Tricep extensions: Hiermee train je je triceps.
  • Leg extensions: Met deze oefening train je je quadriceps.
  • Calf raises: Hiermee train je je kuiten.

Probeer ook deze oefeningen op te nemen in je trainingsschema en voer ze uit met een gewicht waarmee je 8-12 herhalingen kunt doen. Als je dit regelmatig doet, zul je merken dat je breder wordt.

Voeding

Naast het doen van de juiste oefeningen is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Als je breder wilt worden, moet je namelijk meer calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Dit wordt ook wel een calorie-overschot genoemd. Probeer vooral eiwitrijke voeding te eten, zoals kip, vis, eieren en kwark. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je spieren en helpen je om breder te worden.

Rust

Tenslotte is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen. Je spieren groeien namelijk niet tijdens het trainen, maar tijdens het herstel daarna. Zorg er dus voor dat je na elke training voldoende rust neemt en probeer ook om voldoende te slapen. Dit helpt je om sneller breder te worden.

Samenvattend zijn er dus verschillende oefeningen om breder te worden die je kunt doen. Probeer een combinatie van compound en isolatie oefeningen te doen, let op je voeding en neem voldoende rust. Als je dit doet, zul je merken dat je snel breder wordt.