Krachttraining Schema Beginner

Als je net begint met krachttraining, kan het overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. Een krachttraining schema beginner kan je helpen om je trainingen te structureren en ervoor te zorgen dat je alle belangrijke spiergroepen traint. In dit artikel zullen we een basis krachttraining schema voor beginners bespreken, evenals enkele belangrijke tips om je te helpen succesvol te zijn in je nieuwe fitnessroutine.

Wat is een krachttraining schema?

Een krachttraining schema is een plan dat je volgt om je kracht en spiermassa te vergroten. Het schema bevat welke oefeningen je moet doen, hoeveel sets en herhalingen je moet doen en op welke dagen je moet trainen. Het doel van een krachttraining schema is om ervoor te zorgen dat je op een evenwichtige manier traint, zodat je alle belangrijke spiergroepen traint en overtraining voorkomt.

Krachttraining schema beginner

Hier is een eenvoudig krachttraining schema voor beginners dat je kunt volgen. Dit schema is ontworpen om drie dagen per week te worden uitgevoerd, met minstens één rustdag tussen de trainingen.

Dag 1: Borst en Triceps

 • Bankdrukken: 3 sets van 10 herhalingen
 • Dumbbell Flyes: 3 sets van 10 herhalingen
 • Triceps Dips: 3 sets van 10 herhalingen
 • Triceps Pushdown: 3 sets van 10 herhalingen

Dag 2: Rug en Biceps

 • Deadlift: 3 sets van 10 herhalingen
 • Barbell Rows: 3 sets van 10 herhalingen
 • Lat Pulldown: 3 sets van 10 herhalingen
 • Biceps Curl: 3 sets van 10 herhalingen

Dag 3: Benen en Schouders

 • Squats: 3 sets van 10 herhalingen
 • Leg Press: 3 sets van 10 herhalingen
 • Shoulder Press: 3 sets van 10 herhalingen
 • Lateral Raises: 3 sets van 10 herhalingen

Tips voor succes

Naast het volgen van een krachttraining schema beginner, zijn er enkele belangrijke tips die je kunnen helpen om succesvol te zijn in je krachttraining routine.

1. Leer de juiste vorm

Het is belangrijk om de juiste vorm te leren voor elke oefening die je doet. Dit helpt niet alleen om blessures te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat je de juiste spieren traint. Overweeg om een personal trainer in te huren of online video’s te bekijken om de juiste vorm te leren.

2. Begin met lichte gewichten

Als beginner is het belangrijk om met lichte gewichten te beginnen en je langzaam op te werken. Dit helpt om je spieren, pezen en ligamenten de tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe belasting.

3. Rust voldoende

Rust is een belangrijk onderdeel van krachttraining. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt tussen de trainingen en krijg voldoende slaap. Dit geeft je lichaam de tijd om te herstellen en te groeien.

4. Eet gezond

Voeding speelt een belangrijke rol in krachttraining. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnenkrijgt om je lichaam te voeden en je spieren te helpen herstellen en groeien.

Met deze tips en een goed krachttraining schema beginner, ben je goed op weg om je kracht en spiermassa te vergroten. Onthoud dat consistentie de sleutel is tot succes in krachttraining. Blijf je schema volgen, zelfs als je geen onmiddellijke resultaten ziet, en je zult uiteindelijk vooruitgang boeken.